28.1.10

BankenZ gutta på tur

3 av gutta var på besøk hos Ballerud Miniracing mandag 25 januar.

En liten times kjøretur fra Vestofold, ligger Ballerud Miniracing's lokaler.
Vi var fryktelig spente på nivået, da dette er gutter som har holdt på med Mini-Z i mange mange år.

Det var flotte lokaler, med en utrolig velassortert butikk. Et utrolig lager av Kyosho, Atomic, GPM, og PN Racing deler.

Gutta var trivelige, og imponerte oss virkelig med teknisk kompetanse. De kjører blandt annet med en egenutviklet tellesoftware som leser opp nye bestetider pr fører. De har også et opplegg hvor du uavhengig av de andre på banen kan kjøre timede 3 minutters pass.
Et utrolig velfungerende system, som sammen med en flott bane og ålreite folk gav en morsom kveld.
Lokalheltene


Det var alt i fra egenutviklede radioer, biler med 1 cellers lipo, dreiebenk, ultralydvasker osv. Med andre ord en skikkelig gutteklubb.

Vi var som sagt fryktelig spente på nivået, og de skuffet ikke. Disse gutta kunne virkelig kjøre bil. De kjørte utrolig jevnt og fort. Det tok litt tid før vi kunne nærme oss tidene de presterte.

Banerekorden på Ballerud var på 8.209.

Noe som er artig å notere seg er at vi alle tre kom oss i løpet av kvelden ned på et absolutt akseptabelt nivå.

Martin gikk hardt ut, og brukte utrolig nok kun et par batterisett før han var nede på tider under 9 sekunder. Dette er utrolig bra! Martin endte opp med beste notering for kvelden på 8.869. Veldig bra med tanke på at det var første gangen på denne banen. Han kjørte også jevnt og fint. Noe 3 minutters pass ble det ikke på Martin, men dette bør testes ut neste gang vi kommer på besøk.
Bilen funka med oppsettet fra BankenZ, noe som bekrefter at Regupol som baneunderlag er utrolig jevnt over alt.

Stian satte også akseptable tider fra første stund, men sleit med voldsom understyring. Litt jobbing med set-up gav resultater, men da begynte bilen og stoppe for han. Børstene måtte etterstrammes, og da var han tilbake i skremmende form.
Stian slo til med en bestetid for kvelden på respektable 8.789.
Han prøvde også et par 3 minutters pass som man kan si gikk utrolig bra. Snitt rundetid husker jeg ikke, så Stian får melde inn denne til undertegnede.

Fullt fokus hos Stian & Martin

Rune var vel den av gutta som var mest nervøs. Han satte seg et mål om å komme innenfor 1 sekund av bestetiden på banen. Dette viste seg raskt å være fullt mulig. På første batterisett så ble beste notering 8.888. Etter dette gikk det gradvis nedover. 8.396 ble bestetid på batterisett nummer to.
Deretter ble det hard kamp om tidelene.
Etter 3 sett var faktisk banerekorden innen rekkevidde. En knalltid på 8.259 ble satt. Altså kun 0.050 sekunder unna rekorden.
Et nytt sett batterier ble satt i bilen, en liten justering av motorbrems ble gjort, så kom rekordene. Først 8.200, så 8.179. Deretter 8.059. Nå satt banen i fingra, og han fikk blod på tann.
Nye 30 shore dekk ble montert foran på et halvferdig batterisett og tidene lå snart rundt 8.3xx - 8.2xx. Nytt batterisett, og akkurat innkjørte framhjul resulterte i 3 kjappe forbedringer av den nå ikke så veldig gamle rekorden.
Dagens beste notering, og ny banerekord ble Rune's. Den nye rekorden er nå 7.989!
gjennomsnittstid ble forsøkt på et 3 minutters pass. Resultatet ble dessverre ikke bedre enn 8.740, og rundeantall på 21 runder.
Neste gang skal det fokuseres fullt på disse utfordende 3 minutters passene.
Rekordgliset

Oppsett på denne banen kontra BankenZ er ikke så ulike. Banen krever god styring, men også en bil som er stabil under innbremsing og på gass i lange svinger. Altså ikke så ulikt det vi er vant med i BankenZ. Endringer man kan vurdere er faktisk en noe stivere bil, da underlaget her er 100% jevnt.
Bilene vi bruker er relativt like. Det går i MR-02 biler med diskdempere og 1 grad camber foran. Både 94mm og 98mm var i bruk. De fleste på Ballerud kjører på AR30 og StockR Atomic motorer. Vi stilte med PNWC33 motoren som er noe mer linær enn StockR, men rimelig tilsvarende effektmessig. Dekkvalg er identisk med BankenZ.

Avslappet kjørestil

Det mistenkes nå at Ballerudgutta legger seg i hardtrening, og at rekorden snart forbedres. Gutta kjører utrolig jevnt og godt, og vil nok gi BankenZ gutta hard konkurranse også på bortebane. Men det må nok sies at de fikk uventet hard konkuranse fra disse Vestfoldkara.


No comments:

Post a Comment

Onboard kamera med Rune

Treningskveld

Formula 1 news

MOTOGP news

WRC news

Search This Blog