21.1.10

Førerprofil. Fredrik Lønn #73

Fredrik #73 kjører Roadracing 600 Superstock på høyt nivå, og er muligens norges raskeste roadracingfører sammen med #72. (Alf og Fredrik skal kjempe om tittelen i 2010 sesongen)

Han har en godt over middels interesse for motorsport, og har en utrolig forståelse for sporvalg og teknikk. Sett Fredrik i et motorisert kjøretøy, og er han konkuransedyktig fra første stund. Med andre ord et multitalent.


Fredrik startet med Mini-Z høsten 2007, og utmerket seg nok en gang. Det var ikke mange kveldene som skulle til før han var av de raskeste på banen.




Han har en suveren teknisk forståelse, og jobber seg kjapt frem til et oppsett som funker. 
Han har en ekstremt myk kjørestil, og kjører konsekvent trangt og fort. Her er det ikke store marginer. Fredrik må kunne sies å være den jevneste føreren i BankenZ. I løp er han ofte uslåelig.


Hvis bilen ikke funker 100% hender det han gir opp og går hjem, men dette tilhører skjeldenhetene. Stort sett biter han tenna sammen og får ting til å funke.


Han har nå hatt en liten periode med noe mindre fokus på Mini-Z, men trenger aldri mange rundene før han er sitt gamle jeg igjen. Vi håper han nå er fullt foksuert igjen, og setter både nye og gamle førere på plass når han er tilbake.


Noen utdrag fra tidligere rapporter om #73:

Fredrik har vært borte fra banen en stund, men stilte til start på onsdag. Det var mange som nok hadde satt seg som mål om slå han.
Fredrik var nok litt smånervøs for dette da det nå er så mange på banen som virkelig har løfta seg mange hakk i perioden han har vært borte.
Fredrik viste at han ikke hadde glemt gamle kunster, og kjørte rett ned på 7.3xx og 7.2xx runder.
Dette var nok til å holde både Alf og Martin bak seg, men han måtte nok se seg slått av Stian på beste runde for dagen.
7.265 ble dagens beste for Fredrik.



Fredrik hadde vondt i vilja, og skjønte tidlig at dette ikke skulle bli den store kvelden. Han kjørte kun et par batterisett før han sneik seg ut døra.
Noen runder ble det jo, og det gikk som vanlig fort. Noen rekorder ble det ikke, men jevnheten selv banka inn en haug med respektable runder. 7.465 ble dagens beste notering.



Fredrik gjorde et tidlig dekkbytte, men bomma litt på hardheten. Han var vant til å kjøre med 30 shore dekk foran, men bytta til 25 shore. Det gikk fort, men han klaga fælt når han ikke kom seg under 7.4xx.
Utpå natta så bytta han til 30 shore foran, og bang. Da satt tidene som perler på en snor. Det gikk raskt fra 7.4 - 7.3 - 7.2. Helt rått hvordan bilen forandrer seg med små forandringer i gummiblandingen.
Han endte opp med sitt nest beste gjennom tidene. 7.278.







No comments:

Post a Comment

Onboard kamera med Rune

Treningskveld

Formula 1 news

MOTOGP news

WRC news

Search This Blog